Multă lume consideră creativitatea legată de talentul artistic. Nu neapărat! Iată câteva informații noi despre acest subiect cât și câteva sfaturi pentru stimularea creativității copilului.
Talentul artistic și creativitatea: nu sunt același lucru.
Chiar dacă creativitatea contribuie la talentul artistic, cele două concepte sunt diferite. Deși nu este neobișnuit să vezi o mare creativitate la mulți tineri talentați în artă, o persoană incapabilă să deseneze o pisică poate sa debordeze de creativitate.
Creativitatea este abilitatea de a-și imagina, de a gândi în afara contextului și de a vedea viața și dificultățile ei din diferite unghiuri. Astfel că poate fi integrată în domenii diverse precum știința, matematica sau sportul și nu este legată numai de talentul artistic.
Creativitatea este salvarea din cotidianul banal
Creativitatea favorizează dezvoltarea copilului dumneavoastră și este benefică în multe domenii ale vieții lor.
Inventarea jocurilor, a poveștilor și a cântecelor îl vor ajuta pe copilul tău să își consolideze identitatea. Copilul creativ nu se plictisește aproape niciodată, pentru că va găsi întotdeauna ceva cu care să se distreze.
• A vedea situații și probleme într-un mod diferit vă permite să găsiți soluții originale și să vă deschideți către lume. Copilul creativ se adaptează cu ușurință.
• A fi creativ înseamnă și a fi curios, a te întreba despre ceea ce ne înconjoară, a învăța, a evolua.
• A face lucruri cu propriile mâini (o creație, o piesă de îmbrăcăminte, un desert) oferă satisfacții. Dezvoltându-și creativitatea, copiii își dezvoltă și stima de sine.
Thomas Edison a spus: „Nu am eșuat. Pur și simplu am găsit 10.000 de soluții care nu funcționează.” Într-adevăr, a crea înseamnă a accepta eșecuri, a reveni și a persevera.(text preluat)
Lavinia Pavel
English Palace After School Drobeta Turnu Severin